Efterspørgslen efter RFID løsninger stiger

Ny markedsanalyse viser at den nuværende globale pandemi synes at virke som katalysator for efterspørgslen efter RFID løsninger.

Data Collected by RAIN 2015-2020: Forecast 2021-2024 – RAIN Market Research Report 2020 Base Line and Best Case Scenarios (Image: RAIN Alliance)

I alt 21 mia. RAIN RFID tag IC’s (integrated circuits) blev der globalt solgt i 2020, hvilket er en 15 % stigning i forhold til året før, i følge en netop publiceret RAIN RFID Market Research Report. (RAIN er et Brand Name for passive UHF RFID tags, der typisk anvendes i Supply Chains).

Rapporten er udarbejdet for RAIN Alliancen af VDC Research (læs mere om rapporten på www.rainrfid.org).

Udover at efterspørgslen overgår alle forudsigelser for markedet, så antyder de indsamlede tal en fortsat stigning i den fremtidige efterspørgsel efter RAIN RFID løsninger – især når de hjælper til med at hjælpe Verden igennem pandemien.

RFID løsninger inden for tøjbranchen har længe været dokumenteret fordelagtige, men de der forinden allerede havde indført RFID har draget fordel af systemerne gennem pandemien. “Retailers thought: now that we’ve seeded the market, let’s figure out what else we can accomplish with the technology. Suddenly, RFID systems began to help turn stores into fulfillment centers, Click and Collect or BOPIS models were set up, RFID was incorporated for returns management, point of sale, and multiple channels of customer engagement” forklarer David Krebs fra VDC Research.

Det er ikke kun i tøjbranchen at RFID løsninger forbedrer logistikken. RFID løsninger indenfor logistik breder sig i mange brancher – fra Automotive til Manufacturing og meget andet; “Looking at food, parcel, healthcare… they have the potential to dwarf what’s happening in apparel today. Apparel is by far the leading volume application in RAIN RFID today,” udtaler Krebs.

Her er nogle udvalgte eksempler på hvordan brancher indarbejder RFID (især under pandemien):

Healthcare: Gennem corona-krisen, har real-tids lokalisering og sporing med RFID hjulpet sygehuspersonale til ikke at spilde tid på at lede efter udstyr. Smarte løsninger er blevet udviklet til at kunne aflæse RFID tags ved de lave temperaturer, der er krævet af de mest udbredte covid-vacciner.

RFID løsninger på hospitaler har givet sygehuspersonalet mulighed for at kunne koncentrere sig bedre om deres patienter.

Luftfart: Da grænser var lukket og lufthavne i dvale mens pandemien var på sit højeste, har nogle aktører benyttet sig af muligheden for at opgradere sin infrastruktur. Når rejseaktiviteten bliver normaliseret, vil passagerer have bedre mulighed for at spore deres bagage, nyde godt af nye services fra flyselskaberne og få en forbedret rejseoplevelse.

Pakke-distribution: Mængden af pakke-forsendeler fortsætter med at stige eksponentielt – og dette har været yderligere accellereret under nedlukninger, og mange aktører har allerede fremskyndet indførelse af RFID, for effektivt at kunne styre de stigende mængder af pakker.

I 2024 forventer RAIN Alliancen at 58-83 mia. RAIN RFID tag ICs vil blive solgt på verdensplan. I takt med at efterspørgslen efter RFID løsninger stiger, vil de faktiske omkostninger for teknologien falde og komme til at give endnu bedre mening i endnu flere brugs scenarier. Løsningerne vil også blive lettere at indføre, hvilket ved hjælpe til yderligere udbredelse. Om det er trådløse betalinger eller real-tids sporing af en ventilator, så er RFID løsninger i vækst. “We’re quite optimistic in terms of the long term outlook for this technology,” udtaler Krebs.

Faktaboks: Om RAIN RFID

RAIN RFID er en global alliance med focus på UHF RFID teknologi. Læs mere på www.rainrfid.org

Faktaboks: Om AIDC Denmark

AIDC Denmark er det faglige netværk for alle, der ønsker networking, viden og rådgivning om automatisk identifikation og datafangst (AIDC). Læs mere på www.aidcdk.org

Kontakt:

Henrik Granau, sekretariatschef og formand for AIDC Denmark.

Tlf: +45 21 83 28 35

Mail: Henrik@Granau.net

Scroll til toppen